Tags:

Deià

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Deià és un municipi situat a la costa nord occidental de Mallorca, integrat dins la Serra de Tramuntana. És un petit poble amb encant que s´enfila per un turó, des de on es pot contemplar com el cel i la mar s´uneixen a l´horitzó, oferint uns paisatges plens de llum i color, que han atret la mirada de pintors i artistes d´arreu del món, on alguns d´ells hi han establert la seva residència des de finals del segle XIX. Deià atreu un turisme selecte, que s´allotja als seus hotels, però també molt lligat a l´existència de segones residències i habitatges de vacances. A la vegada que és un dels llocs més visitats de Mallorca, gràcies a n´això, disposa d´una bona varietat de restaurants i d´un interessant conjunt de botigues d´artesania.

Per conèixer Deià s´ha de fer passejant pels seus carrers estrets, traçats a partir de l´edat mitjana, durant la dominació musulmana. L´església parroquial de Deià, situada a dalt del puig sobresurt damunt la resta d´edificis, és una construcció d´una sola nau coberta per una volta de mig canó amb planta quadrada, amb una torre de defensa al seu costat, la qual des de el 1525 fa les funcions de campanar. L´església data del segle XIV, si bé durant el segle XVIII fou reconstruïda, degut a les destrosses que provocà un incendi. Al seu interior s´hi troba el Museu Parroquial on es conserven obres d´art religioses i objectes devocionals. Obert els dissabtes, de 9 a 19 h. El Cementiri Municipal situat a devora l´església, on s´hi arriba pujant un camí empedrat vorejat de xiprers i per unes capelletes amb escenes del Via Crucis, és un dels llocs on es poden observar unes de les més belles panoràmiques d´aquests paisatges, on la mar i la muntanya són els protagonistes. Entre les seves làpides hi ha les d´algun personatge rellevant que residí a Deià, com l´escriptor i poeta anglès Robert Graves.

El Museu Arqueològic Es Clot fou fundat el 1962 per l´arqueòleg, pintor i escultor nord-americà William Waldren, acull les troballes prehistòrics de diferents jaciments de la zona. S´hi han celebrat diverses conferències internacionals, dedicades a l´estudi de la prehistòria a la Mediterrània occidental.
Obert Dimarts, Dijous i Divendres, de 15 a 18 h. (Juny-Setembre, de 16 a 19 h.)
Visites especials i grups, truqueu al Tel. 971 639 001.

El Museu Yanikun – Sa Font Fresca acull una part de l´obra pictòrica del pintor Norman Yanikun, un dels integrants del grup artístic es Deu des Teix, que va viure a Deià fins el 1988, any de la seva mort.
Obert diumenges, de 16 a 19,30 h.

Cala Deià és una platja de còdols de 70 m de llargada per 15 d´amplada on desemboca el torrent Major, un bon lloc per banyar-se, que es troba al final d´una desviació senyalitzada a l´esquerra, sortint de Deià cap a Sóller. Tradicionalment era el lloc on els pescadors i guardaven les seves barques. Hi ha dos restaurants.

Visites d´interés en el municipi de Deià.

Latest Comments

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.